Naar inhoud

Vormingsavond opvoedingsondersteuning

De Praatdoos

'Positief opvoeden... ook na een scheiding'.

Dinsdag 3 oktober 2017 - CC De Balluchon

Het Sociaal Huis Koekelare organiseert in samenwerking met klinisch psychologe en gedragstherapeute mevrouw An Coetsiers van De Praatdoos een vormingsavond met als thema 'Positief opvoeden... ook na een scheiding'.

Deze vorming vindt plaats op dinsdag 3 oktober 2017 van 19u30 tot 21u30 en dat in De Balluchon, Moerestraat 19 te Koekelare. Inkom is gratis.

Voor info en vragen

Meer info te verkrijgen bij Sofie Dewulf, maatschappelijk werker - 051 59 15 54

Om een idee te hebben van het aantal geïnteresseerden, vragen wij u om vooraf in te schrijven. Dit kan telefonisch op het nummer 051 58 10 01 of per e-mail naar nathalie.pysson@sociaalhuiskoekelare.be

 

Eén op de vijf kinderen leeft bij gescheiden ouders. Onderzoek toont aan dat de meeste kinderen goed blijven functioneren na de scheiding van de ouders. Een kleine groep ervaart veel problemen. Positief opvoeden kan ook bij een scheiding de stress hanteerbaar maken en probleemgedrag verminderen of voorkomen. Waar moeten ouders op letten? Wat doe je beter wel en wat juist niet? Hoe blijf je een kind positief opvoeden ondanks alle uitdagingen die de nieuwe situatie met zich meebrengt? Hoe ga je om met alle hevige emoties die gepaard kunnen gaan met een scheiding? Wat kan je als buitenstaander (leerkracht, begeleider, grootouders) doen om kinderen zo goed mogelijk te steunen?

Deze en tal van andere vragen komen aan bod tijdens deze vormingsavond.

datum van het bericht: maandag 14 augustus 2017