Naar inhoud

De Katrol

De Katrol

De Katrol KOEKELARE stelt zich tot doel KANSARME KINDEREN KANSRIJKER TE MAKEN en wenst ouders meer bij het schoolse gebeuren te betrekken en inzicht te bieden in opvoeding en onderwijs.

Dit gebeurt via studie- en opvoedingsondersteuning aan huis, op een speelse en creatieve manier geboden door studenten van hogescholen en universiteiten. De Katrol biedt dus geen begeleiding, maar wel ONDERSTEUNING OP MAAT.

  

 

De studenten van hogescholen en universiteiten krijgen hierdoor de kans om, tijdens hun opleiding, samen te werken met kwetsbare gezinnen.

  • Doelgroep: kinderen uit 3e kleuter, 1e leerjaar en 2e leerjaar (kwetsbare gezinnen) 
  • Deze ondersteuning op maat is volledig GRATIS
  • Een kwetsbaar gezin kan vanuit verschillende kanalen worden aangemeld: de school, het OCMW, het CAW, de jeugdbeweging, het CLB, de mutualiteit…

Het gezin zelf kan zich ook spontaan aanmelden.Na de aanmelding gaat de ankerfiguur op huisbezoek bij het gezin om de werking van De Katrol toe te lichten. Het gezin beslist zelfstandig of het de ondersteuning al dan niet wenst op te starten, de ouders zijn dus zelf de opdrachtgevers voor de ondersteuning.

Vervolgens is er een eerste gesprek tussen het gezin en de student. De ankerfiguur volgt de ondersteuning, in overleg met de student en het gezin, verder op.

Hebt u meer vragen over De Katrol of hebt u interesse, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze ankerfiguur - Sylvie FEYS - op het telefoonnummer 0472 60 09 41 of per mail dekatrol@sociaalhuiskoekelare.be  

 

datum van het bericht: maandag 04 december 2017