Naar inhoud

De Katrol

De Katrol

De Katrol Koekelare stelt zich tot doel KANSARME KINDEREN KANSRIJKER TE MAKEN en wenst ouders meer bij het schoolse gebeuren te betrekken en inzicht te bieden in opvoeding en onderwijs.

Dit gebeurt via studieondersteuning aan huis, op een speelse en creatieve manier aangeboden door studenten van hogescholen en universiteiten. De Katrol biedt dus geen begeleiding, maar wel ONDERSTEUNING OP MAAT.

De studenten krijgen hierdoor de kans om, tijdens hun opleiding, samen te werken met kwetsbare gezinnen.

Doelgroep: kinderen uit 3e kleuter, 1e leerjaar en 2e leerjaar(kwetsbare gezinnen)

Deze ondersteuning op maat is volledig gratis en kan via verschillende kanalen aangemeld worden.

Het gezin kan zich zelf ook spontaan aanmelden. Na de aanmelding gaat de ankerfiguur op huisbezoek bij het gezin om de werking van De Katrol toe te lichten. Het gezin beslist zelfstandig of het de ondersteuning wenst op te starten, de ouders zijn de opdrachtgevers.

Vervolgens is er een eerste gesprek tussen het gezin en de student. De ankerfiguur volgt de ondersteuning, in overleg met de student en het gezin, verder op.

Hebt u meer vragen over De Katrol of hebt u interesse, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze ankerfiguur - Sylvie FEYS - op het telefoonnummer 0472 60 09 41 of per mail dekatrol@sociaalhuiskoekelare.be  

 

Praktisch

De Katrol

Ichtegemstraat 18

8680 KOEKELARE


Tel:  0472 60 09 41
E-mail